Oldalak

GIMP

350 hasznos Gimp effekt, Plugin, Script-Fu

Hasznos pluginek, Script-fu-k, effektekkel, technikai megoldások gyűjteménye Gimp 2.6.X verziójához.

A cikknek célja az, hogy egyszerű megoldást adjon Gimp-hez, pluginek beszerzésére.

Szerencsére vannak olyan önzetlen projektek ahol összegyűjtik számunkra ezeket a nélkülözhetetlen eszközöket. Így sikerült összehozni 5 bejegyzésben több mint 350 hasznos hasznos effektet.

Gimp Plugin Registry / 120

A GIMP rajzoló programhoz köthető elsődleges Plugin gyűjtemény, ahol az elemeket felcímkézték technikai tudás vagy eljárásnak, effektnek megfelelően. Érdemes megnézni az oldalt, mert nagyon hasznos skripteket találunk, amivel egyszerűsödik a GIMPPel végzett munkánk.
Sokszor egy-egy plugin ötletben sokkal előbbre ját, mint maga a kiadott verzió. Nekem ilyen nélkülözhetettlen Script-fu a Layer effekt.

GIMP FX Foundry / 117

Nagyon érdekes kezdeményezés, ami sokat segít a GIMP felhasználók táborának. Összegyűjtötték a kiadásból hiányzó ámde hasznos Plugineket, Script-fu-kat, és azokat 1 fájlként letölthetjük. Letöltéskor válaszd ki az általad használt operációs rendszerhez való csomagot. Letöltés után nincs más dolgod, mint megkeresd a telepített Gimp könyvtárad scrips mappáját és bemásolod a fájlokat.

GimpHelp plugin / 122

112 hasznos effekt,

script-fu és plugin GImp 2.6.3 verziójához. A csapat aki összegyűjteni, nem csak hogy igényes munkát végzett, de folyamatosan gondozza a scripteket. Letöltés után olvasd el a telepítési útmutatót, vagy böngésszed át a honlapot hasznos infók után kutatva. Vannak esetek mikor nem csak a scripts könyvárba kell bemásolni a kiterjesztéseket.

G MIC - GREYC s Magic Image Converter

Nagyon hasznos

effekt, technikák gyűjtemény GIMP-hez. Egyszerű megoldást ad a kezünkbe bonyolult műveletek megvalósítására. Parancssoros eszközként is használhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: