Oldalak

SETH

Az este befejeztem egyik kedvenc könyvem újra olvasását

Rövid idézet belőle:

"A fizikai anyag tapasztalatát az élőlények hozzák létre, melynek alap­jául a tudatalatti szolgál."
"A tudatosság valójá­ban azon részünket képezi, amely tárgyi valóságként nem létezik a fizikai világ­egyetemben, viszont gondolatainkból,érzelmeinkből és álmainkból épül fel, és ezek hordozzák számunkra a legbensőségesebben sze­mélyiségünk jegyeit."

"Az emberi személyiség számára nem léteznek korlátok, csak ha ő teremt magának. Fejlődése és a növekedése határtalan lehet, de csak ak­kor, ha ezt ő is így gondolja. Az önvaló számára nem létezik semmilyen korlát, kivéve azokat, me­lyeket mesterkélten megalkotott, és jelen pillanatban fenntart. Nincs olyan függöny, ami mögé az emberi érzékelés ne tudna behatolni, kivéve a tudatlanság leple, melyet az anyagi valóság tapasztalata terít rá­tok, az éntudat formájában. A tér csak azok számára tűnik üresnek, akik képtelenek meglátni a valóságot, mert félnek érzékelni azt, amit az énük nem képes fel­fogni. Ettől függetlenül az én is képessé válhat a tu­dás, a képességek szélesebb területeinek befogadá­sára. Igaz, hogy létezése a fizikai világegyetemhez köti, de mégis képes behatolni a valóság más területeire is. Mivel az én a személyiségünk része, ezért sokkal élénkebb, szívélyesebb és élettel telibb valóságok megélésére is képes. Személyiségünk nagyon sok helyen és valóságban létezik egyszerre.

Kutató megérzésünk és énünk, akárcsak a nyári szel­lő, a tér minden részét képes bejárni, a legszűkebbtől a legtágasabbig. Olyan történéseket képes érzékelni, melyek kisebbek a tű hegyénél és összetettebbek a galaxisnál. Praktikus szemszögből nézve az emberi személyiség képességei korlátlanok, csak élnünk is
kell velük."

(Ha Te is szeretnéd elolvasni,megtalálod az ESP-nél.)


Nincsenek megjegyzések: